Ik heb een kavel op het oog. Welke stappen moet ik nemen?

Is de kavel al in verkoop en nog beschikbaar? Vul het inschrijfformulier in en stuur het naar kavelwinkel@nijmegen.nl. Het inschrijfformulier kunt u vinden bij de te downloaden documenten en bijlagen van de kavel die u op het oog heeft. Als wij het inschrijfformulier hebben ontvangen - en dit aan u hebben bevestigd – reserveren we de kavel voor 1 week (kostenloos).  

Optie kavel

Als u een optie op de kavel wilt, dan kunt u dat in de week dat de kavel gereserveerd is aangeven en een optieovereenkomst tekenen. De optie loopt 4 maanden met eventueel 2 maanden verlenging. Deze optie is bedoeld om een beeld te krijgen of het plan financieel haalbaar is en of het ontwerp van uw woning past op de kavel. De kosten voor een optie zijn €750,-. Aan het einde van de optieperiode vragen we of u de kavel wil kopen of niet. Dan stelt de gemeente Nijmegen een koopovereenkomst op. De kosten van de optie worden verrekend bij de eigendomsoverdracht bij de notaris. Als u van de koop van de kavel af ziet, wordt het bedrag van de optie niet terugbetaald.  

Als de kavel nog niet in verkoop is kunt u zich aanmelden voor mailalerts op deze website. U krijgt dan een herinnering per e-mail bij nieuw aanbod.