Toegankelijkheid

Gemeente Nijmegen wil zo snel mogelijk volledig voldoen aan de overheidsstandaard toegankelijkheid WCAG 2.1 op niveau AA. Voldoen aan deze standaard maakt onze website onder andere gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor verschillende doelgroepen.

De volgende stappen zijn gezet en worden gezet:

  • Juli 2019 - Toegankelijkheidseisen meegenomen en beschreven in de opdracht;
  • April 2020 - Na bouw website toets toegankelijkheidseisen met SiteImprove tool. Gevonden knelpunten besproken met webbouwer en opgelost;
  • September 2020 - Toegankelijkheidstoets door een onafhankelijke deskundig bureau. Zowel voor de functioneel-technische onderdelen als de redactionele aspecten. Gevonden knelpunten lossen wij duurzaam op; 
  • April 2021 - Hertoetsing gevolgd en publiceren van de toegankelijkheidsverklaring.

De status van deze website is: B - voldoet gedeeltelijk. Deze status is toegekend op basis van een eigen verklaring. Deze is voor het laatst bijgewerkt op 03-03-2021. Bekijk hier de officiĆ«le toegankelijkheidsverklaring. Bekijk het volledige toegankelijkheidsonderzoek. Bekijk hier de onderzoeksaanpak.  

Probleem met de toegankelijkheid van deze website?

Als u ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen een toegankelijkheidsprobleem ervaart op onze website, laat het ons dan weten. Bekijk onze contactgegevens.

Wij zijn blij met uw feedback. Dit helpt ons bij het continu verbeteren van de site. Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Zie hiervoor ook onze privacyverklaring.