Ik heb een kavel op het oog. Welke stappen moet ik ondernemen?

Is de kavel al in verkoop en nog beschikbaar? Als u interesse heeft kunt u dan het inschrijfformulier invullen en getekend retour zenden naar kavelwinkel@nijmegen.nl. Het inschrijfformulier kunt u vinden bij de te downloaden documenten en bijlagen bij de betreffende kavel. Zodra het ontvangst van het inschrijfformulier aan u is bevestigd wordt de kavel 1 week kosteloos voor u gereserveerd. 

Optie kavel

Als u een optie op de kavel wilt, dan kunt u dat in de week van reservering aangeven en een optieovereenkomst tekenen. De optietermijn is 4 maanden en is bedoeld om een beeld te krijgen van de financiële haalbaarheid van uw bouwplan en van de ontwerptechnische inpassing van uw huis op het kavel. De kosten voor een optie zijn €750,-. Dit bedrag wordt verrekend bij eigendomsoverdracht. Besluit u tussentijds om van de kavel af te zien, dan wordt de optievergoeding niet terugbetaald. Aan het einde van de optieperiode wordt u gevraagd of u overgaat tot aankoop van de kavel. Dan stelt de gemeente Nijmegen een koopovereenkomst op.

Indien de kavel nog niet in verkoop is, is het verstandig u aan te melden voor mailalerts op deze website. U krijgt dan een herinnering per mail bij nieuw aanbod.